BAY CITY BUILDERS

Keppa – rakennuspalvelua Lahest

Sisämaalaus, ulkomaalaus, muraalimaalaus

Omakotitalon ulkomaalaus

Sisämaalaus, ulkomaalaus ja muraalimaalaus hoituu sujuvasti ammattimaalareidemme päästessä työn vauhtiin. He ymmärtävät pohjatöiden tärkeyden kauniin lopputuloksen saavuttamiseksi.

Moni kuluttaja miettii kuinka monta kertaa samaa seinää voi maalata? Vastaus on että jos ammattilainen tekee pohjatyöt oikein, ei kukaan osaa aavistaakaan, vaikka seinässä olisi ollut kymmeniäkin kerroksia maalia päällekäin. Maalikerroksia poistetaan pohjatöiden yhteydessä kaapimalla ja hiomalla pinta sileäksi ja sen jälkeen mahdolliset reiät paikataan ja pinta pestään mahdollisimman puhtaaksi. Kun myös maalit valitaan ammattilaisen avustuksella on lopputulos, maalin väri ja pinta sellaisia, joka eivät kaduta pitkänkään ajan päästä. 

 

Autotallin lattian sisämaalaus auttaa pitämään lattiapinnan hyvänä pitkään.
Omakotitalon ulkomaalaus
Esimerkki muraalimaalauksesta jossa perhonen.

SISÄMAALAUS

Sisämaalaus on helppo ja nopea tapa muuttaa sisustusta kun siltä tuntuu. Sisämaalaus on mahdollista toteuttaa melkein säällä kuin säällä. usein on suositeltavaa että ilman kosteus ei ole liian korkea tai liian matala. Siksi kannattaakin välttää maalaamista aurinkoisina hellepäivinä ja kuivina pakkaspäivinä. Ammattilaisella on ilmankostuttimia ja kuivureita mikäli ilmankosteus ei ole tasapainossa. Maalaus kannattaa aina aloittaa katosta ja sitten maalata seinät. Maalarimme auttavat juuri tilaasi sopivan pohjamaalin ja maalin valitsemisessa ja sitten maalauksen toteuttamisessa. Ammattilaisen hoitama sisämaalaus on vaivatonta ja stressivapaata asiakkaalle, koska ammattilainen tietää minkälainen maali sopii asiakkaan tarpeisiin ja miten maalauksen pystyy toteuttamaan ilman turhia virheitä. Jos seiniä tai kattoa tarvitsee tasoittaa, on ammattimaalarilla siihenkin valmiudet jotta maalauksen lopputuloksesta saataisiin mahdollisimman kaunis. 

ULKOMAALAUS

Ulkomaalaus on yleensä talon ulkoverhouksen maalausta tai piharakenteiden maalausta. Suomessa ulkomaalaus onnistuu yleensä toukokuun alusta syyskuun loppuun aurinkoisina tai pilvisinä, muttei liian kuumina päivinä. Kun ammattilainen valitsee oikean sään, pohjatuotteen ja Suomen ilmastoon soveltuvan maalin, voi maalaustyön lopputuloksesta nauttia pitkään, jopa 7-10 vuotta. Oikein tehty ulkomaalaus ja sen ylläpitäminen auttavat puupintaa pysymään suojassa kosteus- ja homevaurioilta ja lahoamiselta. Kun kulunutta maalipintaa ei huolleta tai uusita, ovat kohdat joista maali on hilseillyt pois erityisen alttiita vaurioille. Olisi hyvä kerran kesässä pölyharjata tai kevyesti vesipestä ulkoverhous jolloin halkeamat ja mahdolliset kuluneet kohdat on helppo huomata ja maalata, jotta puupinta pysyisi mahdollisimman suojattuna ja hyvänä pitkään.

MURAALIMAALAUS ELI SEINÄMAALAUS

Muraalimaalaus eli seinämaalaus on taidetta jossa maalari maalaa seinälle, kattoon tai useammalle seinälle suurikokoisen maalatun kokonaisuuden. Tätä taitoa ei  ihan jokaiselta koulutetultakaan maalarilta löydy. Muraalimaalauksesta innostuneet ammattitaitoiset maalarimme kuuntelevat asiakkaan toiveita ja tarpeita jonka pohjalta he toteuttavat yksilöidyn taideteoksen joko julkisivuun tai sisälle tehosteseinälle. Muraalimaalaus yhdistää kuvaan erilaisia elementtejä jotka voivat olla hahmoja, taustoja, symboleita tai jopa tekstiä.

TAPETOINTI

Myös tapetointi sujuu maalareiltamme käden käänteessä. Ammattitaitoisen tapetoijan alaa ovat vanhan tapetin nopea, tehokas ja siisti poisto jonka jälkeen uusi tapetti saadaan siististi laitettua seinälle. Nykyään on saatavilla paljon erilaisia tapetteja erilaisiin tarpeisiin. Ammattitaitoinen tapetoija osaa suositella asiakkaalle juuri hänen seinänsä ja talonsa tarpeisiin soveltuvaa tapettia. Tapettityyppejä on esimerkiksi tasoitustapetti jolla epätasainen seinä saadaan näyttämään mahdollisimman tasaiselta, fototapetti on omasta tai jonkun muun ottamasta valokuvasta teetetty tapetti tehosteseinälle, maalaustapetin päälle voidaan maalata esim. vedenkestävällä maalilla jolloin tapettia voidaan käyttää tilassa johon tarvitaan vedenkestävyyttä, sitten on perus kuitutapetti, lasikuitutapetti, paperitapetti ja vinyylitapetti joilla on jokaisella omat käyttötarkoituksensa. 

KOHDEKUVIA